Yaz Kampı 2018

IM (Uluslararası Usta) Morteza DARBAN ve Ferhat KURU ile Yaz Kampı..

Nida Satranç 2018 Yaz Kampı” 01.01.2005 ve sonrası doğumlu tüm sporculara açıktır.

2.   Kamp 11 - 22 Haziran 2018 tarihleri arasında olmak üzere toplam dokuz (9) gün sürelidir.

3.   Katılımcıların en geç 3 Haziran 2018 Pazar gününe kadar gerekli ödemeleri yaparak kesin kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir.

Yeni Nesil İşbaşında...

Berra Hem Kızlar Hem Yaş Grubu Birincisi!.

Oğuz 9 Yaş İkincisi!.  Arda En İyi Çıkış Yapan Sporcu!.

Bursa Büyükşehir Belediyespor tarafından düzenlenen Açık Satranç Turnuvasından derecelerle döndük.. Özellikle yeni yetişmekte olan minik sporcularımızın aldığı güzel skorlar ve dereceler gururumuz oldu..

Milli Sporcu Olmak Yaradı!. Ece Berra’dan Bir Kupa Üç Madalya  ..

Yaş Grupları Türkiye Şampiyonasında derece elde milli takım havuzuna girme hakkı kazanan sporcumuz Ece Berra SOYDEMİR Bursa Açık turnuvasının C kategorisinde müthiş bir performans ortaya koydu..

Altı turluk serisini aç kaybetmeden kapatan başarılı sporcumuz, aynı anda hem kızlar birincisi, hem sekiz yaş birincisi hem de genel sıralama üçüncüsü olarak üç madalya ve bir kupa ile eve döndü..

Sporcularımız İyi Yolda..

Bursa Açık turnuvasının B kategorisinde yarışan sporcumuz Arda PEKKUL “En İyi Çıkış Yapan Sporcu” sıfatı ile ödüllendirilirken; C kategorisinde yarışan sporcumuz Oğuz ERGEN 9 Yaş İkincisi olarak kürsüye çıktı..

Sporcularımızı ve sayın velilerimizi kutlarız..

Yüzümüzün Akıyla...

Beş Şehirden Yüz Elliyi Aşkın Sporcu Hamle Yaptı

Muradiye Rotary Kulübü ön adımıyla ve kulübümüz aracılığıyla organize edilen 1. Yaş Grupları Satranç Turnuvamız 7-8 Nisan günlerinde oynandı.

Beş farklı şehirden yüz elliyi aşkın sporcunun katıldığı turnuva sonunda on sekiz kupa, on sekiz satranç takımı, otuz madalya ve dokuz özel ödül (bornoz takımı) sahiplerini buldu.

Tüm katılımcıları tebrik ederiz.

TURNUVA SAYFASI

Burhaniye'den Altı K...

BURHANİYE'DE NİDA RÜZGARI!.
Yağız Erdoğmuş (7 Yaşında!) B Kategorisi Birincisi!.
Ahmet Kılıçkan C Kategorisi Birincisi!.
Ece Vanlıoğlu Kızlar Birincisi!.
 
Kerem Aydın B Kategori İkincisi!.
Yılmaz Altunel B Kategorisi Beşincisi!.
Melis Kılıç C Kategori Beşincisi - Kızlar İkincisi!
Ela Aslan B Kategorisi Kızlar Üçüncüsü!.
 
Ayrıca Turan Köse ve Türker Boyalıklı C kategorisinde ilk ona girmeyi başararak madalya ve satranç takımı ödülleri kazandılar.
 
Balıkesir - Burhaniye'de 10-11 Mart günlerinde organize edilen II. Mavi Ada Satranç turnuvasına katıldık. Beş farklı şehirden toplam yüz doksan altı (196) sporcunun katıldığı organizasyonda sporcularımız bulundukları grupları forse ettiler..
 
Tüm sporcularımızı ve sayın velilerimizi kutlarız..
 
Turnuva sürecinde ilgi alakası ile bizleri; çalışkanlığı ile tüm katılımcıları mahçup eden sayın Nigar İdiz hanımefendiye ve eşi Bülent İdiz beyefendiye teşekkürü bir borç biliriz.
 
Ege Satranç sayın Gürcan Engel ve eşi Yasemin Engel hanımefendiye de samimiyetleri ve dostlukları için teşekkür ederiz.
Bu camiada sizler gibi insanlar artmalı..

Tematik Turnuvamız

Artık bir klasik halini alan "Tematik turnuvalarımıza" devam ediyoruz.

Resmi turnuvalarda oynama seviyesine yeni yeni yükselmekte olan sporcularımız ile saat-notasyon kullanımı, turnuva kuralları ve hakemle iletişim konularını pekiştirdik.

Pazar günleri organize ettiğimiz etkinlikte iki buluşmayı geride bıraktık, önümüzdeki haftalarda da devam edeceğiz.

Yaz Kampı 2018

IM (Uluslararası Usta) Morteza DARBAN ve Ferhat KURU ile Yaz Kampı.. Nida Satranç 2018 Yaz Kampı” 01.01.2005 ve sonrası doğumlu tüm sporculara açıktır. 2.   Kamp 11 - 22 Haziran 2018 tarihleri arasında...

Yeni Nesil İşbaşında...

Berra Hem Kızlar Hem Yaş Grubu Birincisi!. Oğuz 9 Yaş İkincisi!.  Arda En İyi Çıkış Yapan Sporcu!. Bursa Büyükşehir Belediyespor tarafından düzenlenen Açık Satranç Turnuvasından derecelerle döndük.. Özellikle yeni yetişmekte olan minik...

Yüzümüzün Akıyla......

Beş Şehirden Yüz Elliyi Aşkın Sporcu Hamle Yaptı Muradiye Rotary Kulübü ön adımıyla ve kulübümüz aracılığıyla organize edilen 1. Yaş Grupları Satranç Turnuvamız 7-8 Nisan günlerinde oynandı. Beş farklı şehirden yüz elliyi...

Burhaniye'den Altı K...

BURHANİYE'DE NİDA RÜZGARI!. Yağız Erdoğmuş (7 Yaşında!) B Kategorisi Birincisi!. Ahmet Kılıçkan C Kategorisi Birincisi!. Ece Vanlıoğlu Kızlar Birincisi!.   Kerem Aydın B Kategori İkincisi!. Yılmaz Altunel B Kategorisi Beşincisi!. Melis Kılıç C Kategori Beşincisi - Kızlar...

Tematik Turnuvamız

Artık bir klasik halini alan "Tematik turnuvalarımıza" devam ediyoruz. Resmi turnuvalarda oynama seviyesine yeni yeni yükselmekte olan sporcularımız ile saat-notasyon kullanımı, turnuva kuralları ve hakemle iletişim konularını pekiştirdik. Pazar günleri organize ettiğimiz...

Ferhat KURU

Anket

Can Arduman ve Özgür Akman'ın Sunumuyla Gerçekleşen Süper Llg Canlı Yayını

Sık Sorulan Sorular

Nasıl Lisans Çıkartılır?

Herhangi bir İş Bankası şubesine giderek (18 yaşından küçük sporcular velisiyle birlikte) TSF Sporcu Lisansı çıkartmak istediğini bildirdikten sonra gerekli formu dolduran bir sporcu, TSF payını yatırarak kalıcı lisans çıkartmış olur. Kalıcı lisans en geç 15 gün içinde aynı şubeden alınabilir. Bu işlem için hesaba para yatırma zorunluluğu yoktur. Zaten İş Bankası kartı olanlar ise yalnızca hesabının bulunduğu şubeye başvurarak, var olan banka kartının lisans karta dönüştürülmesini talep edebilirler. TSF Sporcu Lisansı hem banka kartı yeteneklerini taşımakta hem de resmi bir lisans vazifesi görmektedir. Kişi bu kart ile lisanslı bir sporcu olur ve turnuvalara kartı ile kayıt yaptırabilir.

UKD ve ELO Nedir? Nasıl Oluşur?

Satrançta iki tür resmi puan vardır:

1) UKD (Ulusal Kuvvet Derecesi):TSF tarafından kullanılan ve Türkiye'de geçerli olan rating sistemidir.
2) ELO: İsmini hesaplamayı bulan profesör Arpad Elo'dan alan ve Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından kullanılan rating sistemidir.

UKD puanı alabilmek için UKD hesaplamalarına dahil resmi TSF turnuvası'nda oynamak gerekmektedir. Toplam 9 oyun sonunda UKD'ye sahip olunabilir.

ELO puanı oluşturabilmek için, ELO hesaplarına dahil turnuvalarda toplam 9 elolu sporcuyla karşılaşıp, belli bir performansın üzerinde başarı göstermek gerekmektedir.


Rakip Kural Dışı Hamle Yaparsa Ne Olur?

Satrançta kura dışı hamleye karşı çeşitli yaptırımlar vardır. Bunlarla ilgili olarak resmi kurallara bakılabilir. Ancak kısaca özetlemek gerekirse; Satranç turnuvalarında 2 kez kuraldışı hale tamamlandığında (yani hamle yapılıp saate basıldığında) rakip oyuncunun süresine 2 dakika eklenir. Oyun kural dışı hamlenin öncesine getirilir. Üçüncü defa kuraldışı hamle tamamlandığı belirlenirse oyuncu yenik sayılır. FIDE Satranç kurallarında bu konuyla ilgili madde:

FIDE Satranç Kuralları-Yarışma Kuralları
Madde 7: Kuraldışı Durumlar

7.4.
a. Oyun sırasında kuraldışı bir hamlenin tamamlandığı belirlenirse, -buna, piyon terfisinin eksik yapılması ya da rakip şahın alınması da dahildir- konum, kuraldışı hamlenin hemen öncesine getirilir. Kuraldışı durumun hemen öncesi belirlenemiyorsa, oyun, bundan önceki belirlenebilen son konumdan devam eder. Saatler Madde 6.14.’e göre ayarlanır. Madde 4.3.’e göre kuraldışı hamle yerine başka bir hamle yapılır. Oyun bu düzeltilmiş pozisyondan devam edecektir.

b. Madde 7.4. a'ya göre gerekli uygulama yapıldıktan sonra, ilk iki kez için hakem rakip oyuncuya her seferinde iki dakika ekleyecektir; aynı oyuncunun üçüncü defa kuraldışı hamle yapması halinde, oyun bu oyuncu için hakem tarafından kayıp ilan edilecektir.